1905-ben Desiderio Pavoni elsőként kezdett espresso gépeket gyártani Luigi Bezerra szabadalma alapján.  Számos szabadalom és technológiai újítás fűződik a La Pavonihoz, melyek alapjaiban változtatták meg a kávézási szokásokat és a kávékultúrát a világon.

Az alapító kezdetektől szem előtt tartotta a formatervezést és a prémium anyagok használatát. Ékszerként tekintett kávégépeire, melyek a kávébárok királynőiként vonultak be a köztudatba. Pavoni fontosnak tartotta a kávézás rituális értékét és a modern formák mellett maradandó értékek megalkotására törekedett.

A márka zászlóshajója az 1961-ben megalkotott Europiccola karos kávégép rövid időn belül az espresso fogyasztók legnépszerűbb otthoni kávégépe lett. A dugattyús rendszerű kávégép népszerűsége a mai napig töretlen és igazi kuriózumnak számít a kávéimádók körében. Az Europiccola és Professional karos modellek számos kivitelben a mai napig gyártásban vannak a fogyasztók nagy örömére.

A La Pavoni cég hűen az alapító nézeteihez, büszke azokra az értékekre, melyet ez az olasz kávégép manufaktúra képvisel, ezért kávégépeit a legmagasabb minőségi kritériumoknak megfelelve, a mai napig kézzel készíti a Milánói üzemben.

A következő idővonallal mutatjuk be a Pavoni gyár munkásságának fő állomásait:

La Pavoni történelem
Go to top